Aplikace

Jak vybrat orbitální pohyb třepačky

Jak vybrat orbitální pohyb třepačky

3, 25 nebo 50 mm... proč vlastně jsou na trhu třepačky s různým orbitálním pohybem a který z nich vybrat pro dosažení nejlepšího výsledku.

Více informací
Sterilizace kultivační nádoby bioreaktoru

Sterilizace kultivační nádoby bioreaktoru

Jak správně sterilizovat skleněnou kultivační nádobu fermentoru a je pro to možné využít jakýkoli autokláv? Pár tipů, triků a zkušeností z praxe se vždy hodí.

Více informací
Parní autokláv a sterilizace laboratorních nástrojů

Parní autokláv a sterilizace laboratorních nástrojů

Potřebujete v laboratoři sterilizovat různé nástroje a chcete mít jistotu, že je proces opravdu stoprocentní? V dnešním článku se podíváme, co takový parní sterilizátor musí umět...

Více informací
Měření integrované biomasy v třepacích baňkách

Měření integrované biomasy v třepacích baňkách

Navzdory popularitě, kterou si třepací baňka vysloužila jakožto malý bioreaktor, zůstávala „černou skříňkou“, co se týče procesů, které během kultivace v inkubační třepačce probíhají.

Více informací
Kontinuální kultivace jakožto univerzální bioproces pro výrobu

Kontinuální kultivace jakožto univerzální bioproces pro výrobu

V poslední době se kontinuální kultivace vyvinula z úzce specializované kultivační techniky v populární cestu k lepší automatizaci a kontrole v průmyslových bioprocesech.

Více informací
Jak vybrat lyofilizátor

Jak vybrat lyofilizátor

Čím nižší teplota kondenzoru, tím rychlejší proces? Vůbec ne! A jak je možné, že předimenzovaný přístroj naopak zpomalí proces?

Více informací
Lyofilizace ovoce, zeleniny, masa a jiných potravin

Lyofilizace ovoce, zeleniny, masa a jiných potravin

Popularita lyofilizace, coby metody sušení stále roste. Lyofilizovat lze ovoce, zeleninu, kávu, maso, archeologické nálezy, zvířata nebo cokoliv u čeho je potřeba snížit hmotnost nebo prodloužit životnost.

Více informací
Kdy je primární sušení u konce?

Kdy je primární sušení u konce?

Celý proces lyofilizace je rozdělen do několika částí, z nichž stěžejní je primární sušení (Primary drying). Jak ale poznat, že je produkt opravdu suchý a lze bezpečně přejít k procesu sekundárního sušení?

Více informací
Sušení vzorků v rotačním vakuovém koncentrátoru

Sušení vzorků v rotačním vakuovém koncentrátoru

Sušení nebo koncentrace vzorků je nedílnou součástí téměř každé chemické laboratoře. Historicky k tomuto účelu sloužila rotační vakuová odparka, kterou postupně nahrazují technologicky vyspělejší rotační vakuové koncentrátory.

Více informací
Fermentace halophiles

Fermentace halophiles

Halofilní bakterie vyžadují slané prostředí. To by nebylo nic zvláštního, ale úplně to eliminuje použití běžných nerezových bioreaktorů.

Více informací
Přechod z orbitální třepačky na bioreaktor

Přechod z orbitální třepačky na bioreaktor

Řada lidí se dnes stále drží orbitální třepačky a i přes požadavky na zvýšení objemů zpracovávaného produktu se stranní fermentorů. Kvůli časové náročnosti nebo pro obtížnou manipulaci a nutný dohled. Zkusme si tyto fámy rozbít a zjednodušit si práci.

Více informací
Odběr vzorků z bioreaktoru (vzorkování) aseptickou metodou

Odběr vzorků z bioreaktoru (vzorkování) aseptickou metodou

Jak odebrat vzorek v průběhu fermentace tak, aby nedošlo ke kontaminaci kultivační nádoby, odebíraného vzorku nebo v nejhorším případě i uživatele? INFORS HT pro tento účel přišel s poměrně jednoduchým řešením fungujícím na všech autoklávovatelných bioreaktorech.

Více informací
Příprava na nový bioreaktor

Příprava na nový bioreaktor

Odeslali jste objednávku / podepsali smlouvu na nový bioreaktor a teď vás čeká radostné očekávání? Nezapomeňte, že pro nový stroj je potřeba vybrat a připravit místo a to neznamená pouze vyklizení potřebného prostoru.

Více informací

Informace o cookies na této stránce

Rádi bychom používali cookies. Umožní nám získat přehled o návštěvnosti webu, lépe cílit reklamu a vylepšovat naše služby.

Více informací

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Používání souborů cookie si můžete vybrat, jak je popsáno níže. Vaše preference mohou být kdykoli změněny.