K používání a měření webu využíváme cookies. Používáním tohoto webu souhlasíte se způsobem, jakým s cookies nakládáme. Další informace

Sušení

Když z fermentoru nebo orbitální třepačky získáte požadovaný produkt, jeho cesta patrně ještě nekončí. Zpravidla je nutné jej zkoncentrovat nebo vysušit. Důvodem může být snadnější přeprava (je jednodušší zákazníkům dodat vialku s 2 ml roztoku, který si mohou opětovně naředit do požadované koncentrace, než posílat litrovou lahev) nebo prodloužení doby expirace přípravku.

Z naší nabídky k tomu dopomohou především Lyofilizátory a Koncentrátory, které jsou rovněž schopné produkt sušit. Zejména lyofilizace je proces, který lze pojmout jednoduše (stisknout tlačítko start), nebo mu věnovat potřebný čas a dosáhnout perfektního výsledku. 

Jak vybrat lyofilizátor

Jak vybrat lyofilizátor

Čím nižší teplota kondenzoru, tím rychlejší proces? Vůbec ne! A jak je možné, že předimenzovaný přístroj naopak zpomalí proces?

Více informací
Lyofilizace ovoce, zeleniny, masa a jiných potravin

Lyofilizace ovoce, zeleniny, masa a jiných potravin

Popularita lyofilizace, coby metody sušení stále roste. Lyofilizovat lze ovoce, zeleninu, kávu, maso, archeologické nálezy, zvířata nebo cokoliv u čeho je potřeba snížit hmotnost nebo prodloužit životnost.

Více informací
Kdy je primární sušení u konce?

Kdy je primární sušení u konce?

Celý proces lyofilizace je rozdělen do několika částí, z nichž stěžejní je primární sušení (Primary drying). Jak ale poznat, že je produkt opravdu suchý a lze bezpečně přejít k procesu sekundárního sušení?

Více informací
Sušení vzorků v rotačním vakuovém koncentrátoru

Sušení vzorků v rotačním vakuovém koncentrátoru

Sušení nebo koncentrace vzorků je nedílnou součástí téměř každé chemické laboratoře. Historicky k tomuto účelu sloužila rotační vakuová odparka, kterou postupně nahrazují technologicky vyspělejší rotační vakuové koncentrátory.

Více informací