K používání a měření webu využíváme cookies. Používáním tohoto webu souhlasíte se způsobem, jakým s cookies nakládáme. Další informace

Aplikace

Fermentace halophiles

Fermentace halophiles

Halofilní bakterie vyžadují slané prostředí. To by nebylo nic zvláštního, ale úplně to eliminuje použití běžných nerezových bioreaktorů.

Více informací
Sušení vzorků v rotačním vakuovém koncentrátoru

Sušení vzorků v rotačním vakuovém koncentrátoru

Sušení nebo koncentrace vzorků je nedílnou součástí téměř každé chemické laboratoře. Historicky k tomuto účelu sloužila rotační vakuová odparka, kterou postupně nahrazují technologicky vyspělejší rotační vakuové koncentrátory.

Více informací
Odběr vzorků z bioreaktoru (vzorkování) aseptickou metodou

Odběr vzorků z bioreaktoru (vzorkování) aseptickou metodou

Jak odebrat vzorek v průběhu fermentace tak, aby nedošlo ke kontaminaci kultivační nádoby, odebíraného vzorku nebo v nejhorším případě i uživatele? INFORS HT pro tento účel přišel s poměrně jednoduchým řešením fungujícím na všech autoklávovatelných bioreaktorech.

Více informací
Kdy je primární sušení u konce?

Kdy je primární sušení u konce?

Celý proces lyofilizace je rozdělen do několika částí, z nichž stěžejní je primární sušení (Primary drying). Jak ale poznat, že je produkt opravdu suchý a lze bezpečně přejít k procesu sekundárního sušení?

Více informací
Přechod z orbitální třepačky na bioreaktor

Přechod z orbitální třepačky na bioreaktor

Řada lidí se dnes stále drží orbitální třepačky a i přes požadavky na zvýšení objemů zpracovávaného produktu se stranní fermentorů. Kvůli časové náročnosti nebo pro obtížnou manipulaci a nutný dohled. Zkusme si tyto fámy rozbít a zjednodušit si práci.

Více informací
Sterilizace kultivační nádoby bioreaktoru

Sterilizace kultivační nádoby bioreaktoru

Jak správně sterilizovat skleněnou kultivační nádobu fermentoru a je pro to možné využít jakýkoli autokláv? Pár tipů, triků a zkušeností z praxe se vždy hodí.

Více informací
Lyofilizace ovoce, zeleniny, masa a jiných potravin

Lyofilizace ovoce, zeleniny, masa a jiných potravin

Popularita lyofilizace, coby metody sušení stále roste. Lyofilizovat lze ovoce, zeleninu, kávu, maso, archeologické nálezy, zvířata nebo cokoliv u čeho je potřeba snížit hmotnost nebo prodloužit životnost.

Více informací
Jak vybrat orbitální pohyb třepačky

Jak vybrat orbitální pohyb třepačky

3, 25 nebo 50 mm... proč vlastně jsou na trhu třepačky s různým orbitálním pohybem a který z nich vybrat pro dosažení nejlepšího výsledku.

Více informací
Jak vybrat lyofilizátor

Jak vybrat lyofilizátor

Čím nižší teplota kondenzoru, tím rychlejší proces? Vůbec ne! A jak je možné, že předimenzovaný přístroj naopak zpomalí proces?

Více informací
Příprava na nový bioreaktor

Příprava na nový bioreaktor

Odeslali jste objednávku / podepsali smlouvu na nový bioreaktor a teď vás čeká radostné očekávání? Nezapomeňte, že pro nový stroj je potřeba vybrat a připravit místo a to neznamená pouze vyklizení potřebného prostoru.

Více informací